#PubliekePioniers

De maatschappij verandert en daarmee de rol van de overheid. Dat roept allerlei vragen en uitdagingen op: van diep filosofisch tot heel praktisch. Binnen de overheid zijn veel mensen bezig om op vernieuwende wijze invulling te geven aan het vak van ambtenaar. Loskomen van oude procedures en het aangaan van nieuwe partnerschappen met de samenleving – hoe doe je dat?
Deze publieke pioniers komen elkaar in diverse netwerken tegen. Dat begon in 2013, toen een impuls aan vernieuwing en samenwerking werd gegeven met een essaybundel en een serie presentaties. Deze essays gaan over lef, het hoofd stoten en weer verder gaan; over nieuwsgierigheid en open durven zoeken. Zie hiervoor www.publiekepioniers.nl. In PM Magazine is daarop een interview met mij verschenen.
Wat deze pioniers delen is een besef dat iedereen een bijdrage kan leveren aan een betere samenleving: met een goed idee, een open houding en een praktische inslag kom je een heel eind.
Via lezingen, presentaties en artikelen probeer ik mijn ideeën en ervaring te delen. Interesse? stuur me gewoon een mail…

 

 

Volgende artikel verscheen in PM Magazine in aansluiting op mijn essay ‘De autist en de Puber’ in de essaybundel Publieke Pioniers.

2013-02-04_publieke_pionier_in_pm